*

Buemi tevreden ondanks missen Q3

Eelco den Boer

Eelco den Boer

9 april 2011 12:16

Buemi tevreden ondanks missen Q3
Formule1

In tegenstelling tot in Melbourne slaagde Sebastien Buemi er ditmaal niet in zich bij de beste tien coureurs te scharen. Maar de twaalfde plaats stemt de Zwitser ook tevreden.

“Voor de tweede maal op rij heb ik een goede prestatie geleverd”, zegt de zelfverzekerde Buemi. “We zitten in de buurt van Mercedes en op het randje van Q3. We moeten hard werken om ons te blijven verbeteren, maar we zitten op de goede weg.”

Buemi kende nog wel een hachelijk moment toen de kap van zijn sidepod plotseling van de auto vloog. Technisch directeur Giorgio Ascanelli weet niet wat er precies is misgegaan. “Het kan zijn dat het niet goed was vastgezet of dat een bevestigingspunt is afgebroken. Maar we hebben geen enkele twijfel over het onderdeel zelf. Daarom hebben we er een nieuwe opgezet en Buemi opnieuw de baan op gestuurd.”

Nadat er na afloop van de Australische Grand Prix, waar de twee Toro Rosso-coureurs elkaar raakten in de openingsronde, een polemiek leek te ontstaan, hebben de twee nu schijnbaar weer de vrede getekend.

“Sebastien heeft het goed gedaan”, zegt Jaime Alguersuari. “Hij was wederom sneller dan mij, al is het verschil miniem. Het is een goed resultaat voor het team en ik zie veel potentieel voor morgen. Of het nu droog blijft of gaat regenen, maakt mij niet zoveel uit. Ik heb het gevoel dat de afstelling in orde is.”