Jenson Button heeft in Fernando Alonso in de races een sterkere teamgenoot dan hij eerder in Lewis Hamilton had. Dat verklaart McLaren-coureur Button in gesprek met Autosport.

Van 2010 tot en met 2012 was Hamilton bij McLaren de teamgenoot van Button. Hamilton is inmiddels naar Mercedes vertrokken, terwijl Button na Sergio Pérez in 2013 en Kevin Magnussen in 2014 nu Alonso als teamgenoot naast zich heeft bij McLaren.

2015 is daarbij een lastig jaar voor McLaren. Button en Alonso kunnen niet meedoen om topklasseringen, terwijl Button en Hamilton dat van 2010 tot en met 2012 wel konden. Ondanks dat er dit seizoen minder op het spel staat dan toen, vindt Button Alonso in de races een sterkere teamgenoot.

“In de races vormt Fernando een grotere uitdaging, want hij is constant sterk. Hij zit er altijd bij”, zegt Button, volgens wie dat met Hamilton niet altijd het geval was: “Hij had dagen waarop hij ongenaakbaar was, maar in andere races viel hij soms niet echt op.”

Button denkt dat Hamilton sinds hun tijd samen ‘een andere coureur is geworden’, vooral omdat hij meer ervaring heeft, maar slaat Alonso dus toch hoger aan: “Hij is echt altijd competitief. Als je achter hem rijdt, is het aanklampen geblazen, terwijl hij je enorm opjaagt als je voor hem zit.”

Alonso zelf toonde zich eerder kritisch over zijn prestaties dit jaar, maar volgens Button tekent het Alonso’s intelligentie als coureur dat hij dat soort dingen zegt. De Brit benadrukt verder dat zijn strijd met Alonso belangrijk is voor McLaren en het team ook ‘zeker vooruit heeft geholpen’.

De 35-jarige Button heeft 283 Grands Prix verreden. Hij won er daar vijftien van en werd in 2009 wereldkampioen. Alonso (34) stond 251 keer aan de start en heeft 32 zeges en twee wereldtitels achter zijn naam. Hamilton, 30, is een drievoudig wereldkampioen en boekte 43 zeges in 166 races.