McLaren-ceo Ron Dennis verklaarde zondag in Japan dat hij Jenson Button onder contract heeft voor 2016, maar de coureur zelf heeft de beweringen van zijn baas afgezwakt: “We zijn er nog niet uit.”

Dennis legde na de Grand Prix van Japan uit aan de BBC dat McLaren een optie had om Buttons contract te beëindigen, maar dat het de Brit heeft laten weten daar geen gebruik van te maken. “We hebben hem dus gewoon onder contract staan”, benadrukte de McLaren-topman.

Button zelf heeft tegenover SportingLife echter aangegeven dat zijn toekomst wat hem betreft niet vast staat. “We zijn nog altijd in gesprek, dus ik kan niet zeggen dat we er al helemaal uit zijn. We moeten maar afwachten hoe het uitpakt”, zegt de coureur die eraan zou denken met pensioen te gaan.

“Verder kan ik er geen commentaar op geven, want ik weet dus niet wat de toekomst gaat brengen”, vervolgt Button, die tegen andere Britse media nog wel kwijt wil dat ‘er veel speelt’ en de situatie ingewikkeld is. “Verder zie ik het als een privé aangelegenheid, niet iets dat gepubliceerd moet worden.”

Net als zijn teamgenoot Fernando Alonso zondag deed, geeft Button aan dat zijn prioriteit erbij ligt om over een competitieve bolide te beschikken. Of McLaren dat haar coureurs in 2016 kan bieden, is de grote vraag, erkent ook Button: “Maar als we dat volgend jaar hebben, wil ik blijven racen.”

Alonso
Behalve om de toekomst van Button, is er ook veel te doen om het al dan niet aanblijven van Alonso. Eerder in het raceweekend op Suzuka stak het gerucht de kop op dat hij er genoeg van heeft om met McLaren achteraan te hobbelen, maar de Spanjaard zelf weersprak dat hij twijfels zou hebben.

Tijdens en na de race in Japan, gooide Alonso zelf echter prompt weer olie op het vuur. Hij noemde de Honda-krachtbron achterin zijn McLaren over de boordradio een GP2-motor en liet zich na afloop desgevraagd ontvallen dat hij niet zeker weet of hij er volgend jaar weer bij is.

Dennis verklaarde op zijn beurt echter dat ook Alonso gewoon vastligt, in zijn geval zelfs voor nog twee verdere seizoenen. Alonso zelf zwakte zijn uitlatingen vervolgens af op Twitter en de Spanjaard onderschreef daarbij de lezing van Dennis.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.