*

Button: ‘Heb genoten van afscheid, ondanks korte race’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Button: ‘Heb genoten van afscheid, ondanks korte race’
Racepictures

Twaalf rondjes, zo lang duurde Jenson Buttons vermoedelijk laatste Grand Prix. “Ondanks dat heb ik er enorm van genoten.”

Een probleem met de wielophanging rechtsvoor betekende einde race voor Button, de McLaren-coureur die in totaal tot 305 Grands Prix, 15 zeges en één wereldtitel is gekomen in zeventien jaar Formule 1.

“Normaal gesproken is het juist een sterk punt van dit team dat onderdelen niet zomaar stuk gaan. Uitgerekend vandaag ging er dus wel iets kapot, dat was pure pech”, resumeert Button.

“Ondanks dat heb ik echter enorm van vandaag genoten”, vertelt de coureur die officieel met sabbatical gaat en nog tot en met 2018 onder contract staat bij McLaren, maar niet denkt nog terug te keren.

“Deze laatste race was kort, maar voor de rest vond ik alles top. Ik was erg emotioneel voordat ik voor de laatste keer instapte”, geeft de wereldkampioen van 2009 toe.

“De sfeer was namelijk zeer bijzonder, met al mijn familie en vrienden die me aan stonden te moedigen toen ik naar de garage kwam. Het was maar goed dat ik toen een zonnebril op had.”

“Ik ben erg blij met wat ik in mijn loopbaan heb bereikt”, rondt Button af. “Nu is het klaar. Ik leef in het moment en ga er om te beginnen een enorm leuke avond van maken.”

Lees meer over

Alonso Button Mclaren