McLaren presteert dit jaar zeer teleurstellend, maar volgens Jenson Button betekent dat niet dat er aan de stoelpoten van teambaas Martin Whitmarsh wordt gezaagd: “Volgens mij staat iedereen achter Martin.”

McLaren heeft onder Whitmarsh, die in 2009 tot teambaas werd gepromoveerd, geen rijders- of constructeurstitel meer gepakt, maar de renstal uit Woking wist toch elk jaar wel races te winnen en was in die seizoenen zodoende – vaak lange tijd – toch gewoon titelkandidaat.

In 2013 moet het team het vooralsnog echter met puntenfinishes in de tweede helft van de top tien doen, en lijken zeges er voorlopig bij lange na niet in te zitten, maar volgens Button blijft het team desondanks vertrouwen houden in Whitmarsh.

“Voor een teambaas die gewend is om races te winnen, is het natuurlijk moeilijk als dat opeens niet meer gebeurt, maar ik denk dat Martin de beste keuze is om ons door deze zware tijd te leiden”, verklaart Button tegenover Sky Sports F1.

“Voor zover ik weet staat het hele team ook gewoon achter Martin”, benadrukt Button, die zelf in ieder geval openlijk zijn steun uitspreekt voor Whitmarsh: “Martin is een geweldige leider en een goed mens. Hij is iemand die je kan vertrouwen en waar je in kunt geloven”, zegt Button, die het gevoel heeft dat ‘iedereen binnen McLaren die mening deelt’.