Jenson Button springt op de bres voor al het technisch personeel in de Formule 1. De routinier meent dat een kalender waar meer dan 21 races op gepland staan, te belastend is voor het teampersoneel. Hij stelt dan ook dat in 2016 de bovengrens bereikt is.

In de 2016 groeit het aantal races op de Formule 1-kalender van 19 naar 21 races. De terugkerende Grand Prix van Duitsland wordt toegevoegd aan de kalender, als ook de Grand Prix van Europa, te verrijden op een stratencircuit in Baku, Azerbeidzjan. McLaren-coureur Jenson Button denkt dat met een totaal van 21 races de de rek er wel een beetje uit is.

“Niet voor mij hoor”, voegt Button daar aan toe. “Wat mij betreft racen we volgend weekend alweer, maar voor al het technisch personeel is het een enorme belasting. Ik kom op donderdag op een circuit aan en vertrek zondagavond weer, maar het schema van de crew is een stuk veeleisender. Ze zijn zo vaak en lang van een huis dat het onderhouden van een relatie bijvoorbeeld erg moeilijk is.”

De kalender mag in 2016 dan twee races meer tellen dan in 2015, de openingsrace is een week later dan afgelopen jaar. Dat betekent concreet dat er in 2016 tot zes keer toe in opeenvolgende weekenden wordt geracet. Button maakt zich dan ook zorgen om de gevolgen voor de teamleden, aangezien in zijn ogen 2015 al erg zwaar was.

“Als je twee raceweekenden achter elkaar op het circuit moet zijn, ben je minstens twee weken van huis. Ook dat eist zijn tol. Het zou jammer zijn als om die reden er mensen er voor kiezen hun rol binnen het team opgeven. Je werkt immers graag met mensen die je al kent en waar je een professionele werkrelatie mee hebt opgebouwd.”