Zou het Mika Häkkinen zijn? Of wellicht Sebastian Vettel? De afgelopen dagen was er logischerwijs volop speculatie over wie toch die aangekondigde ‘oud-wereldkampioen Formule 1’ zou zijn die komend seizoen in het World Endurance Championship actief is. Het team van Jota Sports kwam met het antwoord: Jenson Button doet mee in het WEC.

Sinds de wereldkampioen van 2009 enkele jaren geleden de Formule 1 achter zich liet, bleef hij actief als coureur. Zo rook hij onder meer al even aan NASCAR, maar ook in de Hypercars van het langeafstandsracen heet Button inmiddels ervaring op weten te doen, Zo reed de Brit afgelopen seizoen in de Verenigde Staten al de Petit Le Mans. Dat is een tienuursrace.


Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

De stap die Button nu zet, is een grotere: hij wordt fulltime WEC-coureur bij Jota, waar hij gaat rijden in een Porsche. Zijn teamgenoten zijn Phil Hanson en Oliver Rasmussen. “Zij hebben al veel ervaring en dat is belangrijk. Alles draait om teamwork”, stelt Button, die snel en veel hoop te leren van het tweetal.

De Brit zal zijn debuut gaan maken in Qatar. Daar staat komend seizoen de openingsrace van het WEC gepland. Die vindt plaats in het weekend van 24 en 25 februari.

Kalender WEC


Niet één, maar twee edities om 2023 mee af te sluiten: naast het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s) van FORMULE 1 Magazine ligt nu ook het FORMULE 1 Jaaroverzicht 2023 in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Herbeleef het seizoen 2023 met ons Jaaroverzicht! Daarin onder andere:

  • Tom Coronel analyseert 2023: Weg met de oude garde!
  • Analyse: Alle tien teams langs de meetlat
  • De beste themaverhalen van alle 22 Grands Prix
  • Race-analyses door Coronel en Bleekemolen
  • Technisch jaaroverzicht: de opkomst van Aston Martin en McLaren
  • Alle cijfers van 2023 (en de eeuwige statistieken!)
  • Onderscheidende fotografie: het mooiste beeld van een fraai jaar
  • En nog veel meer!