*

Button: ‘2017-regels kunnen Mercedes sterker maken’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 januari 2017 11:06

Button: ‘2017-regels kunnen Mercedes sterker maken’
Racepictures

De nieuwe regels voor 2017 geven andere teams misschien hoop dat ze Mercedes kunnen kloppen, maar McLarens Jenson Button denk juist dat het er goed uitziet voor het toch al dominante Duits-Engelse team.

Button, die in 2017 geen Formule 1 zal rijden, maar wel als ambassadeur bij McLaren betrokken blijft, sluit niet uit dat Mercedes komen seizoen gewoon weer de dienst uitmaakt. En dat op nog dominantere wijze dan de afgelopen drie jaar, waarin Mercedes telkens beide kampioenschappen won.

“Het is oprecht een enorme opgave voor ieder ander team om Mercedes bij te halen, want ze zijn de afgelopen drie seizoenen enorm sterk geweest. Met nieuwe regels weet je het daarbij nooit, maar zoals het er nu uitziet, hebben de auto’s straks een stuk meer luchtweerstand. Dat betekent dan dat je enorm veel vermogen moet hebben, wat Mercedes lijkt te hebben”, verhaalt Button tegenover F1i.com.

“Als iemand Mercedes komend seizoen al weet uit te dagen, dan heeft dat team deze winter dus echt geweldig werk geleverd”, vervolgt Button, die echter hoopt dat zijn vrees onterecht is: “Want de Formule 1 is er, zeker na de laatste drie jaar, wel aan toe dat er meerdere teams vooraan met elkaar knokken.”

“Dat zou echt goed zijn voor de sport”, denkt Button, die het wat dat betreft – ondanks zijn waarschuwing – wel goed vindt dat de regels veranderen. “Ik denk dat het goed is voor de Formule 1 en ook wel nodig was. We moeten maar hopen dat dit het begin is van een mooie toekomst voor de Formule 1.”

Of Button zelf nog als coureur terugkeert in de sport valt ondanks dat hij officieel tot en met 2018 bij McLaren onder contract staat, nog te bezien. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne zijn in 2017 de coureurs van McLaren.

De 37-jarige Button deed afgelopen weekend wel mee aan de Race of Champions in Miami en is van plan later dit jaar aan enkele rallycross-evenementen mee te doen en aan de 1000 kilometer van Suzuka in het Japanse SuperGT-kampioenschap.

Lees meer over

Button Mclaren Mercedes