Jenson Button sluit niet uit dat hij in 2018 een volwaardige comeback in de Formule 1 maakt. De Brit doet dit jaar ook al een one-off, over twee weken in Monaco.

En wat Button betreft, blijft het daar dit jaar ook bij. “Ik zie Monaco als mijn enige race dit jaar”, zegt de coureur die officieel met sabbatical is, maar Fernando Alonso in het Prinsdom vervangt bij McLaren, namelijk tegen de Daily Mail. “Als ik later in het jaar nogmaals word gevraagd in te stappen, doe ik het, want daar ben ik hiervoor, maar ik ga niet zelf om meer races vragen.”

“Het hele idee was namelijk om dit jaar niet te racen”, vervolgt de coureur, die naar eigen zeggen ook absoluut ergens anders dan bij McLaren in had kunnen stappen als hij dat had gewild. “Ik had enorm veel opties, je zou het echt niet geloven. Zelfs dit jaar hebben twee teams me nog gevraagd om voor ze te racen, maar ik heb daar nu geen interesse in.”

Volgend jaar kan dat daarentegen wel eens anders zijn, verklaart hij. “Ik kan het niet uitsluiten”, stelt de nu 37-jarige wereldkampioen van 2009. “Ik heb een contract met dit team om volgend jaar te racen, dus ik kan dat zeker niet uitsluiten”, herhaalt en verduidelijkt Button. McLaren heeft behalve Button overigens ook Stoffel Vandoorne onder contract voor 2018, terwijl het Alonso’s deal wil verlengen.