*

Button: ‘Spa wordt belangrijke test voor McLaren’

Daan de Geus

Daan de Geus

13 augustus 2015 11:02

Button: ‘Spa wordt belangrijke test voor McLaren’
Racepictures

Jenson Button denkt dat de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps ‘een hele goede test’ wordt voor zijn team McLaren. Volgens de Brit zal het team er zien waar het echt staat.

In de laatste race voor de zomerstop, op de Hongaarse Hungaroring, had McLaren haar beste weekend van het jaar. Buttons teamgenoot Fernando Alonso finishte als vijfde in de chaotische Grand Prix, terwijl Button als negende over de streep kwam.

Het resultaat – en de twaalf punten – waren een flinke opsteker voor McLaren, maar Button geeft in gesprek met Motorsport.com aan dat hij niet weet of het wel een goede afspiegeling was van een eventuele sprong vooruit en waar McLaren staat.

“Red Bull was in Hongarije bijvoorbeeld ineens heel sterk, maar in de races daarvoor niet. Het kan natuurlijk dat zij een enorme sprong hebben gemaakt, maar het kan ook een voorbeeld zijn van hoe motorvermogen minder leidend is op de Hungaroring dan op andere circuits”, oppert Button.

“Ik denk dan ook dat Spa een goede test wordt voor ons en een aantal andere teams. We zullen daar zien hoe we er vergeleken met de koplopers echt voor staan, want Spa is een snel circuit, maar ook een baan waar aerodynamica erg belangrijk is.”

“Spa-Francorchamps is als circuit dus een zeer geschikte testbaan om jezelf met anderen te vergelijken. We zullen daar een duidelijk beeld krijgen van hoe goed de auto is, terwijl Honda ondertussen met een update voor de motor komt, wat natuurlijk ook zeer prettig is”, besluit Button.

Boullier
McLaren-teambaas Eric Boullier heeft op zijn beurt ten overstaan van ESPNF1 toegegeven dat hij niet weet hoe lang hij ‘iedereen nog happy kan houden’, al hoopt hij dat het helpt dat McLaren en Honda sinds het begin van dit project ‘heel duidelijk en transparant’ zijn geweest, wat ze ook zullen blijven.

Ondanks dat – en ondanks dat iedereen volgens Boullier alle zeilen bij zet – doet het echter pijn dat de resultaten achterblijven. In de tweede helft van 2015 heeft performance daarbij prioriteit voor McLaren en Honda, vertelt de Fransman: “Al blijven we ook aan de betrouwbaarheid werken.”

Lees meer over

Boullier Button Mclaren

Gerelateerd