Yelmer Buurman doet mee aan het laatste raceweekend in de GP2 Asia Series in Bahrein. De Nederlander komt in actie voor Ocean Racing Technology.

Buurman, die onlangs in de Verenigde Staten nog een test aflegde in de Indy Lights, is gevraagd om naar Bahrein te komen door Tiago Monteiro, voormalig Formule 1-coureur en eigenaar van Ocean Racing.
 
Een jaar geleden reed Buurman ook al voor Ocean Racing. De Nederlander is nu gevraagd om de Bitse coureur Max Chilton te vervangen, die zijn laatste races bij een ander team gaat rijden. Voor Buurman gaat het vooralsnog om een eenmalige terugkeer in de GP2 Asia Series.
 
“Ik kreeg een paar dagen geleden een telefoontje van Tiago en hij vroeg me of ik er klaar voor was om in Bahrein te racen”, verklaart Buurman. “Ik reageerde enthousiast, want de GP2 blijft de ideale opstapklasse naar de Formule 1. Helaas is het moeilijk om budget te vinden voor een stoeltje bij één van de topteams.”
 
Ondanks dat Buurman een jaar niet in de GP2-auto van Ocean Racing heeft gereden, verwacht hij in de kop van het veld mee te kunnen doen. Buurman: “Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen van Tiago en ik zal dan ook mijn uiterste best doen om een goede indruk achter te laten.”
 
De laatste races in de GP2 Asia Series worden dit weekend verreden op het circuit van Bahrein en zijn te volgen op Eurosport 2.