James Calado is benoemd tot derde rijder bij Force India. Hij komt tijdens de eerste vrije training in Monza in actie voor de renstal. Dat heeft het team maandag bekendgemaakt.

Na een goed optreden tijdens de Young Driver Test heeft Force India besloten GP2-coureur Calado officieel te benoemen tot derde rijder. “Hij maakte indruk met zijn snelheid en constantheid”, verklaart teambaas Vijay Mallya. “We zijn daarom blij hem te kunnen bevestigen als derde rijder. We steunen graag jonge coureurs en dit is voor hem een geweldige kans om ervaring op te doen.”

Als derde rijder zal Calado enkele vrijdagtrainingen mogen rijden. De eerste daarvan is komend weekend in Monza. Het is nog niet bekend welke vaste coureur zijn auto zal moeten afstaan. Het blijft volgens Mallya niet bij een eenmalig optreden.

“Hij zal nog een paar vrije trainingen in actie komen”, aldus de Indiër. “Het is altijd waardevol om de feedback van een andere coureur te krijgen. Bovendien geeft het ons de kans een beter beeld te krijgen van hem als coureur.”

Calado toont zich zeer dankbaar voor de kans. “Dank aan iedereen die me heeft geholpen deze droom te verwezenlijken. Bedankt”, meldt hij via Twitter. Eerder stroomden Nico Hülkenberg en Paul di Resta als vrijdagtesters door naar een racezitje bij Force India.