GP2-coureur James Calado is, nadat hij de Young Driver Test heeft gedaan voor Force India, met het team uit Silverstone in gesprek over een rol als testcoureur.

Dat meldt Calado zelf althans in gesprek met Sky Sports F1. “Ik kan niet ontkennen dat we in gesprek zijn met Force India”, vertelt de Brit, verwijzend naar zichzelf en zijn manager Nicolas Todt.

“Hopelijk leveren die gesprekken in de toekomst wat moois op”, zegt Calado, die tijdens alle drie de testdagen in juli achter het stuur van de Force India VJM06 mocht plaatsnemen en daar zeer van heeft genoten: “Het was fantastisch en een geweldige ervaring.”

“Er stond natuurlijk wel enige druk op me tijdens de test, maar ik had het besturen van de auto sneller dan verwacht onder de knie. Daarnaast kon ik goede feedback geven en heeft het team me tijdens de test geëvalueerd, waaruit – zo kan ik gelukkig meedelen – bleek dat ik mijn werk goed had gedaan.”

Calado hoopt nu dat hij ‘een relatie met het team kan opbouwen’ en de samenwerking zo verder kan uitbreiden. “Wat in ieder geval fijn is, is dat het team een paar dagen later al aan de telefoon hing om me om meer informatie te vragen en misschien werk in de simulator voor ze te doen.”

De uit Engeland afkomstige Calado is momenteel aan zijn tweede seizoen in de GP2 bezig. Na een goed debuutjaar in 2012, waarin hij lang als outsider voor de titel gold en uiteindelijk als vijfde in het kampioenschap eindigde, staat hij nu wederom vijfde, hetgeen iets minder is dan verwacht voor de 24-jarige coureur van ART die vooraf als dé kanshebber voor de titel werd gezien.