*

Carey naar Nederland om terugkeer Nederlandse GP aan te kondigen

André Venema

André Venema

10 mei 2019 15:54

Carey naar Nederland om terugkeer Nederlandse GP aan te kondigen

Chase Carey, topman van Formule 1’s commerciële rechtenhouder Liberty Media, komt dinsdag hoogstpersoonlijk naar Nederland om de rentree van de Grand Prix op het circuit van Zandvoort in 2020 aan te kondigen. Beide partijen hebben een overeenkomst afgesloten voor vijf jaar.

Lees ook: De lange weg terug naar Zandvoort: speculeren, geld, een ‘informatie-oorlog’ en de Max-factor

Daarmee keert de Nederlandse GP, die volgend seizoen gepland staat voor zondag 3 mei, na 35 jaar terug op het duinencircuit. Niki Lauda was in 1985 de laatste winnaar. Maandenlange onderhandelingen gingen eraan vooraf, in april bereikte Zandvoort op de belangrijkste punten al een akkoord met rechtenhouder FOM over de terugkeer van de Nederlandse GP op Formule 1’s kalender.

Tijdens de mediasessies gisteren en vandaag in Barcelona ging het al veel over de eventuele race op het duinencircuit. “Zandvoort vind ik een geweldig circuit”, jubelde Romain Grosjean. “Ik zie alleen geen inhaalmogelijkheden maar ik hou van Zandvoort. Ik hoop alleen dat we niet gelanceerd worden op dat snelle stuk heuvelop naar de dubbele rechter”, doelt hij lachend op de Rob Slotemakerbocht.

Lees ook: Coureurs kijken alvast vooruit naar ‘awesome, supersnel’ Zandvoort: ‘Hopelijk houden ze de grindbakken’

Lees meer over

carey Zandvoort