De Formule 1 zal zich niet halsoverkop op een tweede race in Amerika storten, maar trekt juist tijd uit om een plan voor de langere termijn te trekken. Dat zegt ceo Chase Carey.

Als ceo van de Formula One Group is Carey door Formule 1-eigenaar Liberty Media aan het roer van de sport gezet en Carey is niet iemand die zonder duidelijk plan koers zet, zo maakt hij duidelijk.

Hoewel er al sinds de sport in handen is gekomen van de Amerikaanse mediagigant wordt gespeculeerd over meer races in de Verenigde Staten, maakt Carey daar namelijk geen haast mee.

Chase Carey. Foto: Sutton Images.

“Ik denk dat Bernie Ecclestone heel veel dingen heel goed deed en wil hem niet bekritiseren, maar ik denk dat hij voor races te vaak deals voor de korte termijn sloot”, zegt Carey tegen Auto Bild.

“Als je een race in New York op poten wil zetten, vereist dat echter gedegen planning en kost het ook de nodige tijd”, verklaart hij waarom hij de tijd neemt.

Wat Carey wel aangeeft, is dat de Formule 1 voor grote, hippe steden moet gaan als het meer Amerikaanse races wil hebben: “Want je moet tot de verbeelding van mensen spreken.”

“Met Phoenix (waar de Formule 1 van 1989 t/m 1991 racete, red.) doe je dat niet. Je moet naar New York of Miami”, noemt hij twee steden die recentelijk vaak als mogelijke locatie zijn genoemd.

Long Beach
Aanvankelijk hoorde ook Long Beach, in Californië daarbij. Daar racete de Formule 1 eind jaren zeventig en begin jaren tachtig al, waarna het vanaf 1984 een populaire Indycar-race werd.

Een nieuwe deal tussen de Indycar-organisatie en Long Beach lijkt echter aanstaande, waarmee de hoop van een Formule 1-comeback in de stad vrijwel zeker van de baan lijkt.

New York
Bernie Ecclestone maakte eerder werk van een Grand Prix in New Jersey, met uitzicht op de skyline van New York, maar die race kwam, ondanks de aanleg van enkele faciliteiten, niet van de grond.

De Formule E racet inmiddels wel in New York zelf, in Brooklyn, maar voor de Formule 1 lijkt het ‘New Jersey-plan’ nog altijd de meest waarschijnlijke optie voor een Grand Prix nabij New York.

Komt het van een race in en/of om New York? Foto: Red Bull.