Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson komen dan weliswaar uit respectievelijk Japan en Zweden, toch zien ze de Grand Prix van Duitsland als een soort van thuisrace.

“Het is een van de races die veel Zweedse fans trekken”, zegt Ericsson. “En het is altijd speciaal om de vlag van je land terug te zien op de tribunes. Bovendien maken de Duitse fans altijd veel kabaal. Ik ken het circuit ook goed uit de GP2 en kijk uit naar de race.” 

Ericsson beseft echter dat het weer een lastig weekend zal worden. “We komen snelheid tekort”, erkent hij. “Maar het team heeft veel geleerd tijdens de test en hopelijk kunnen we dat in de praktijk brengen. Het belangrijkste is om zo veel mogelijk kilometers te maken. De races zijn dit jaar onvoorspelbaar, maar daar kun je alleen van profiteren als je nog op de baan rijdt wanneer het zwartwitgeblokt wordt gezwaaid.” 

Dat beaamt zijn teamgenoot. “In Silverstone hebben we niet het volledige potentieel van de auto gezien”, aldus Kobayashi. “Ik had veel problemen tijdens de vrije trainingen en verloor downforce in de race nadat ik moest uitwijken voor Räikkönen. Die problemen moeten we oplossen zodat we weer vol kunnen strijden met onze naaste rivalen.” 

Ook Kobayashi komt graag in Hockenheim: “Ik heb hier zo veel gereden en getest sinds ik naar Europa ben verhuisd. In zekere zin is het een van mijn thuiscircuits. De sfeer in Duitsland is ook altijd geweldig, vergelijkbaar met Silverstone.”