Na twee mindere raceweekends kan het team van Caterham wel een opsteker gebruiken, geven coureurs Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson in hun vooruitblik op de race in Oostenrijk toe.

In Monaco kreeg Caterham een flinke mentale klap te verwerken doordat aartsrivaal Marussia haar eerste Formule 1-punten pakte, terwijl Caterham nog altijd niet heeft gescoord en de kans om daar in Monaco verandering in te brengen aan zich voorbij zag gaan.

Twee weken later liep ook de Grand Prix van Canada uit op een teleurstelling voor het Engels-Maleisische team, dat qua snelheid wederom te kort kwam op Marussia en op zondag al na 23 van de 70 ronden kon inpakken na een dubbele uitvalbeurt.

“Om eerlijk te zijn zijn we er wel weer eens aan toe een weekend op een positieve noot af te sluiten, want het is alweer een tijdje geleden dat we met een goed gevoel na afloop van een race onze spullen hebben staan inpakken”, geeft Ericsson toe.

“Iedereen binnen het team werkt onverminderd hard, maar we kunnen wel een opsteker gebruiken”, erkent de Zweed, wiens Japanse teamgenoot zijn woorden beaamt: “Het zou ons veel goed doen een probleemloos weekend door te maken”, zegt Kobayashi.

Volgens Kobayashi, die niet wil speculeren over wat er in Oostenrijk mogelijk is voor zijn team, moet het uitrijden van de race het doel zijn. “Het is belangrijk dat we de finish halen, want dat is de enige manier om eventuele kansen die zich voordoen te verzilveren.”