Terwijl het doek definitief is gevallen voor Marussia, is Caterham vastbesloten het er niet bij te laten zitten. Om in Abu Dhabi toch aan de start te kunnen staan, heeft het team een crowdfunding-actie op poten gezet.

Op de site crowdcube.com probeert de Engels-Maleisische renstal vóór volgende week vrijdag een bedrag van drie miljoen euro op te halen. Donaties zijn al mogelijk vanaf een paar euro, maar tegenover hogere schenkingen staan diverse beloningen. Zo krijg je voor 160 euro een paar handschoenen van de pitcrew thuisgestuurd, voor 3800 euro een achtervleugel en ben je voor 57.000 euro VIP-gast van het team in Abu Dhabi.

“We zijn non-stop aan de slag om Caterham terug op de grid te krijgen. Om te beginnen in Abu Dhabi, maar we vertrouwen erop dat het team ook daarna onder een nieuwe eigenaar en met een solide financiële basis door kan racen”, zegt curator Finbarr O’Connell, die momenteel het bewind voert over Caterham.

“Eén van de meest handige, innovatieve en effectieve mogelijkheden van dit moment is crowdfunding”, gaat O’Connell verder. “We willen er zoveel mogelijk sponsors en fans bij betrekken, zodat we met z’n allen onderdeel kunnen zijn van onze terugkeer. Dit team verdient een toekomst, en ik denk dat er genoeg fans en bedrijven het daar mee eens zijn. We kijken hoopvol naar de toekomst.”

Zoals dat gaat bij crowdfunding, krijgen alle investeerders hun geld terug als het doelbedrag niet voor de sluitdatum is opgehaald. Op het moment van schrijven staat de teller op een kleine 140 duizend euro, en hebben 83 mensen een donatie gemaakt.