Kamui Kobayashi zorgde er tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring persoonlijk voor dat Caterham een keer niet stijf laatste staat. De Japanner bleef Marussia’s Max Chilton voor.

De Japannen ziet in het verslaan van Chilton een voorbode voor meer. “We hebben met de afstelling eens iets anders geprobeerd dan anders. Dat lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen”, begint hij zijn toelichting. “Ik denk dat het ons op andere circuits, waar downforce nog zwaarder weegt dan hier, nog verder naar voren kan helpen.”

“Ik denk dat ik zojuist één van mijn beste kwalificatierondjes van het seizoen heb gereden”, vervolgt de Japanner. “Ik had misschien zelfs nog een tiende sneller gekund, maar ik ben blij dat we dichter bij de concurrentie staan dan onze tijden dusver hebben doen vermoeden.”

Teamgenoot Marcus Ericcson blijft, ondanks de stap die Caterham lijkt te hebben gemaakt, de hekkensluiter van het veld, ook al voelde hij zich vandaag beter op zijn gemak in zijn groene bolide dan op vrijdag. “Ik had meer tractie, de balans was verbeterd en de auto was veel makkelijker te besturen”, vertelt de Zweed. “De remmen konden wat mij betreft nog wat beter, dus daar hebben we ons tijdens de derde vrije training speciaal op gericht.”

“Helaas bleek ik enkele uren later niet in staat één goed rondje te rijden. De Renault-motor lijkt hier simpelweg tekort te komen ten opzichte van de overige twee krachtbronnen. Bovendien kwam ik continu in verkeer terecht. Ik ben dan ook niet tevreden met mijn tijd.”