Caterham bungelt ook na de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Oostenrijk achteraan het veld. Marcus Ericsson was in beide sessies laatste en Kamui Kobayashi bleef in de eerste vrije training alleen Adrian Sutil nog voor.

Voor Ericsson zat de eerste training er al vroeg op. Na acht ronden te hebben voltooid moest hij zijn Caterham parkeren vanwege een elektrisch probleem. ’s Middags kon hij de gemiste kilometers goedmaken met 48 gereden ronden, maar had hij moeite de snelheid te vinden.

Toch zegt de Zweed genoten te hebben van zijn kennismaking met de Red Bull Ring. “Er was niet veel grip, maar ik kwam aardig in mijn ritme. Ik had wel wat last van overstuur en een gebrek aan tractie, maar de banden hielden zich goed. Meestal weten we nog wel iets te vinden van vrijdag op zaterdag, dus hopelijk is dat nu weer het geval.”

Kamui Kobayashi verdeelde zijn 48 afgelegde ronden netjes over de twee sessies. “Op een nieuw circuit is het belangrijk om je programma ongestoord te kunnen afwerken. En ondanks wat lichte regen is dat gelukt. Toch heb ik nog geen goed beeld van de banden, omdat het vandaag een stuk koeler was ten opzichte van de voorspellingen voor de komende dagen.”