Caterham heeft Nathanaël Berthon opgenomen in het zogeheten ‘driver development program’. Waarschijnlijk gaat de Fransman later dit jaar testen voor het Formule 1-team.

Nadat Caterham vorige week van eigenaar is gewisseld is Berthon is al de vierde coureur die wordt opgenomen in het team. Caterham stelt dat het de 25-jarige GP2-coureur zal gaan begeleiden, zowel op als naast de baan, om hem voor te bereiden op de Formule 1.

Vorige week maakte Caterham bekend dat de Colombiaan Julian Leal deze week voor het Formule 1-team test. Daar treft hij Will Stevens en Rio Haryanto, die beiden al zijdelings bij Caterham betrokken waren door hun activiteiten in de World Series (Stevens) en de GP2 (Haryanto).

De kersverse teambaas van Caterham, onze landgenoot Christiijan Albers, heet Berthon van harte welkom in het team. “Nathanaël is een talentvolle coureur met een bewezen palmares in de opstapklassen en hij past perfect in ons team. We gaan hem helpen zich te ontwikkelen als coureur zodat hij zijn volle potentieel kan benutten.”

Berthon deed in 2011 al eens een test voor HRT, maar slaagde er niet in om door te breken naar het hoogste podium van de autosport. Vorig jaar won hij verrassend de sprintrace van de GP2 in Hongarije, maar afgezien daarvan heeft hij geen aansprekende resultaten geboekt. Dit jaar rijdt Berthon opnieuw in de GP2, voor het achterhoedeteam Lazarus. Hij scoorde tot dusverre nog geen punten.

De vaste reserverijder van Caterham, de Nederlander Robin Frijns, kwam vorig weekend tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Groot-Brittannië in actie.