De Amerikaan Alexander Rossi is aangesteld als testrijder bij het team van Caterham en wordt aldaar dus de collega van onze landgenoot Giedo van der Garde.

 

Waar Van der Garde de test- en reserverijder is, daar wordt de twintigjarige Rossi enkel als testrijder aangeduid bij het team. Net als Van der Garde, zal ook Rossi echter de kans krijgen om tijdens een aantal vrije trainingen in actie te komen. Hoeveel trainingen de testrijders mogen doen en hoe deze verdeeld gaan worden, is nog niet bekend.

 

Rossi, die sinds 2011 al deel uitmaakt van het opleidingsprogramma van Caterham en ook aan de Young Driver Test heeft meegedaan voor het team, laat in een korte reactie weten erg blij te zijn met zijn nieuwe functie: “Mijn doel om de Formule 1 te bereiken is hierdoor weer een stukje dichterbij gekomen”, zegt hij.

 

“Ik wil iedereen van Caterham dan ook hartelijk bedanken”, vervolgt Rossi, die er naar uitkijkt zijn rol binnen het team uit te breiden: “Ik heb het team en personeel vorig jaar al goed leren kennen en voel me hier goed thuis. Dat ik nu vrijdagtrainingen mag gaan afwerken en in de simulator aan de slag kan gaan, vind ik erg spannend.”

 

Gelijk met de bekendmaking van zijn nieuwe rol als testrijder bij Caterham, heeft Rossi ook bevestigd dat hij nog een jaar in de Formula Renault 3.5 gaat racen.

 

Vorig jaar kwam Rossi ook al uit in die klasse en werd hij, uitkomend voor het team van Fortec, derde in het kampioenschap. Voor 2012 stapt hij echter over naar het team van Arden Caterham, wat zoals uit de naam al blijkt een satelliet-team is van Caterham F1. Met een volledig – en vrij succesvol – in de Formula Renault 3.5 achter de rug, gaat Rossi komend seizoen voor de titel in de opstapklasse.

 

Een aanstelling van een nieuwe testcoureur is uiteraard niet compleet zonder dat de teambaas een duit in het zakje doet, dus Tony Fernandes laat namens Caterham weten erg gelukkig te zijn met het feit dat Rossi de stap naar de rol van testrijder heeft kunnen maken: “Alexander maakt deel uit van onze plannen voor de lange termijn en we hopen dat we hem, door hem testrijder te maken, kunnen helpen door te groeien als coureur.”

 

“2012 wordt een belangrijk en druk jaar voor hem, waarin hij zijn werkzaamheden voor ons Formule 1-team moet combineren met racen voor Arden Caterham in de Formula Renault. Door dit allebei met succes te doen, kan hij zich voor de ogen van de Formule 1-wereld echter prima profileren.”