Cyril Abiteboul, Caterhams nieuwe teambaas, heeft aan Formula1.com verteld dat zijn renstal verschillende typen coureurs overweegt voor het nog vrije stoeltje naast Charles Pic.

Caterham kondigde eind november, net voor de slotrace in Brazilië, aan dat de Fransman Pic – die Abiteboul hoog heeft zitten – volgend jaar één van haar coureurs is, maar heeft nog altijd niet besloten wie er volgend jaar naast hem in de tweede Caterham-bolide mag plaatsnemen.

Kandidaten zijn er genoeg: Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov – die afgelopen seizoen voor Caterham raceten – hopen allebei nog een jaar te mogen blijven, terwijl Giedo van der Garde, die in 2012 de functie van testrijder vervulde voor het Engels-Maleisische team, op zijn beurt op promotie hoopt.

Ook Bruno Senna is genoemd, maar van de gewezen Williams-coureur wordt eigenlijk niet gedacht dat hij een serieuze kandidaat is, hetgeen vooral komt omdat zijn sponsoren weinig heil zien in een avontuur bij een minder team. Van de Braziliaan met de beroemde achternaam wordt dan ook verwacht dat hij naar de DTM verkast, mede omdat hij recentelijk een Mercedes uit die klasse heeft getest.

In een uitgebreid interview op Formula1.com wordt Abiteboul uiteraard gevraagd naar hoe het er voor staat wat betreft het vullen van de tweede cockpit, waarbij de Fransman aangeeft dat het team nog niet heeft besloten welke koers te varen. “Er zijn een aantal verschillende opties”, zegt hij.

“Er is de mogelijkheid dat we naast Charles voor een ervaren coureur gaan, waar hij dan van kan leren en die we tevens als graadmeter voor z’n prestaties kunnen gebruiken”, zo kaart Abiteboul één mogelijkheid aan.

“Er is echter ook een kans dat we het wat ‘radicaler’ aanpakken”, vertelt de teambaas. “En dat is dan door te accepteren dat 2013 een overgangsjaar is waarin we het team verder moeten opbouwen voor 2014, wat een jaar wordt waarin er veel gaat veranderen”, vervolgt Abiteboul, die lijkt aan te geven dat Caterham in dat geval niet per se voor een bewezen kracht zal kiezen.

“Van beide typen coureurs zijn er hoe dan ook genoeg die bij ons op de kandidatenlijst staan”, verkondigt de Fransman, die tot slot nog aangeeft dat Caterham de knoop op korte termijn zal doorhakken.