Na een zwaar weekend en dubbele uitvalbeurt in Australië reist Caterham af naar Maleisië met de intentie het aldaar een stuk beter te doen, zeker aangezien het een thuisrace is voor het team.

In Australië strandde Kamui Kobayashi al in de eerste bocht vanwege een akelig remprobleem, terwijl ook Marcus Ericsson de finishvlag niet zag in wat voor hem zijn debuutrace was.

“Ik hoop natuurlijk vooral dat het remprobleem waar ik in Australië last van heb verholpen is”, vertelt Kobayashi in zijn vooruitblik. “Ik denk namelijk dat ik zonder dat issue een hele goede race had kunnen rijden, want ondanks dat de vrije trainingen een ramp waren, hebben we in de kwalificatie een beetje laten zien van wat we in onze mars hebben”, verwijst de Japanner naar zijn vijftiende tijd daarin.

“Als we volgende week in Maleisië een goede vrijdag en zaterdag doormaken en ons op gedegen wijze op de race kunnen voorbereiden, denk ik dat we op zondag ons ware potentieel kunnen tonen”, verwacht de coureur van het Maleisisch-Engelse Caterham, die heel stiekem zelfs aan punten denkt: “Het zou geweldig zijn als dat zou lukken, zeker aangezien het een thuisrace voor ons is.”

Ericsson
Marcus Ericsson hield ondanks zijn uitvalbeurt een goed gevoel over aan zijn debuut, maar weet dat het nu weer back to business is: “Het was fijn om zoveel complimenten te krijgen over hoe goed onze race was na zo’n slechte vrijdag, maar we moeten nu gewoon weer aan het werk.”

Wat voor de Zweed in ieder geval een voordeel is van Maleisië ten opzichte van Australië, is dat hij de baan al kent. “Het is een circuit dat ik ken en leuk vind en ook nog eens een thuiswedstrijd voor Caterham, dus het zou fijn zijn als we goed voor de dag komen.”

Net als Kobayashi denkt ook Ericsson dat een goede voorbereiding in de vrije trainingen veel verschil kan maken. “Als we de eerste twee vrije trainingen dit keer goed doorkomen, denk ik dat we een sterk weekend kunnen hebben.”