De Italiaan Kevin Ceccon is op zoek naar een functie als vrijdagtester. De 18-jarige Ceccon is naar verluidt met drie teams in gesprek.

 

Ceccon kwam afgelopen november voor Toro Rosso in actie tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi en volgens het Italiaanse Autosprint smaakte dat naar meer, aangezien de GP2-coureur volgens informatie van die publicatie nu op zoek is naar een team waarvoor hij komend jaar enkele vrije trainingen kan gaan afwerken.

 

Autosprint bericht dat Ceccon met Toro Rosso, Caterham en HRT in gesprek is over een rol als vrijdagtester. Al deze renstallen hebben afgelopen seizoen aangetoond bereid te zijn jonge en/of betalende coureurs een kans te geven een vrije training af te werken: Toro Rosso deed dat met Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne, Caterham/Lotus zette Karun Chandhok, Luiz Razia en David Valsecchi in en HRT gaf tot slot Narain Karthikeyan en Jan Charouz een kans.

 

Voor Ceccon zal het wel zaak worden eventuele vrijdaguitjes in de Formule 1 goed in te plannen, aangezien hij ook in de GP2 zal uitkomen voor Coloni en het maar de vraag is of dat team het in orde vindt dat hij op vrijdagochtend aan het testen slaat als hij ook GP2-verplichtingen heeft. Ceccon zal zich dus vermoedelijk tevreden moeten stellen met testritjes in weekends dat er geen GP2-evenement gepland staat.