Karun Chandhok neemt dit weekend het racezitje van Jarno Trulli over bij Lotus. De coureur uit India, die vorig jaar tien races voor HRT reed, moest echter nog wel even wennen aan de T128.

Chandhok klokte in de ochtendtraining een 21e tijd en sloot de middagtraining één plaatsje hoger af op de twintigste stek.

“Het was een leerzame dag”, resumeert Chandok, die eigenlijk reserve is bij Lotus en tot dit weekend slechts vier vrijdagtraining mocht afwerken. “Ik heb me vandaag vooral op de remmen gericht, want we gebruiken bij Lotus remschijven van ander materiaal dan bij mijn vorige team, dus dat was wel even wennen.”

“Ik heb volgens mij ook wel aardig wat ‘momentjes’ gehad en een paar banden vierkant geremd, maar het ging er vandaag om dat ik aab de banden en remmen gewend zou raken en zou leren waar ik wel en niet kan pushen.”

“Volgens mij is dat ook wel aardig gelukt”, rondt Chandhok af. “Ik heb mijn snelste tijd uit de eerste sessie in de middag met anderhalve seconde verbeterd en ik ben daar best tevreden mee. Het doel voor morgen is om ervoor te zorgen dat we nog sneller worden.”

Vaste Lotus-coureur Heikki Kovalainen was vandaag ruimschoots sneller dan zijn gelegenheids teamgenoot. In de ochtend sloeg hij een gat van 2.5 seconden en in de middag was het verschil alsnog anderhalve tel.

Voor Kovalainen draaide de vrijdag echter niet om het verslaan van Chandhok, maar om het verbeteren van de bolide. “En dat is gelukt”, verklaart hij. “We hebben vandaag meer ronden kunnen rijden dan wie dan ook, veel geleerd en een goede balans kunnen vinden, dus ik beschouw dit als een geslaagde vrijdag.”