Karun Chandhok gaat er vanuit dat hij volgend seizoen niet over een racezitje zal beschikken. De coureur uit India bereidt zich zodoende voor op een tweede jaar als test- en reserverijder.

 

Chandhok maakte zijn Formule 1-debuut in 2010 voor HRT en reed tien races voor dat team. Na afloop van 2010 kon hij echter nergens een racezitje vinden, en dus ging hij maar als derde man aan de slag bij Lotus.

 

Voor Lotus mocht Chandhok negen vrije trainingen en zelfs één Grand Prix afwerken. De 27-jarige coureur uit Chennai hoopte daarin genoeg te laten zien om een racestoeltje voor 2012 te bemachtigen, maar nu het erop lijkt dat dat niet gaat lukken, toont hij zich in gesprek met The Hindu realistisch: “Ik bereid me mentaal voor op nog een jaar als testrijder”, verklaart hij.

 

“De meeste zitjes zijn immers al vergeven”, weet Chandhok. “Er zijn weliswaar nog twee stoeltjes vrij, één bij HRT en één bij Williams, maar het ziet er lastig voor me uit. Dat teams tegenwoordig van coureurs verwachten dat ze veel sponsorgeld meenemen, maakt het bovendien nog moeilijker voor me.”

 

Chandhok benadrukt tot slot dat de Formule 1 zijn prioriteit blijft, ook al gaat hij wel in de nieuwe in India opgerichte i1 Supercar Series rijden. “Maar dat is een winterkampioenschap, dus zit mijn werk in de Formule 1 niet in de weg”, besluit hij.