Karun Chandhok neemt komend weekend bij Lotus de plaats in van Jarno Trulli. De Italiaan keert in Hongarije terug.

Chandhok is al het hele jaar test- en reserverijder voor Lotus, maar mag dit weekend op de Nurburgring het hele weekend de auto van Trulli besturen. De Italiaan maakt op verzoek van zijn team plaats voor Chandhok, maar hoeft niet te vrezen voor zijn baan.

Tony Fernandes, teameigenaar van Lotus, prijst de ruimhartigheid van Trulli, maar laat er geen geheim over bestaan dat de veteraan er zijn eigen toekomst mee kan veiligstellen.

“Ik wil Jarno hartelijk bedanken dat hij meewerkt aan deze kans voor Karun om ons te laten zien wat hij kan. Jarno is een belangrijk lid van ons team, en we zijn momenteel met hem in onderhandeling voor een contract voor 2012.” Het is de bedoeling dat Trulli in Hongarije zijn eigen plaats weer inneemt.

Jarno Trulli maakt een moeilijk seizoen mee en klaagt al maandenlang over de stuurbekrachtiging van de Lotus T128, die volgens hem niet goed werkt. Teamgenoot Heikki Kovalainen klaagt daar nooit over en technisch directeur Mike Gascoyne meldt dan ook dat Chandhoks inbreng een interessante vergelijk kan opleveren.

“We zullen Karuns feedback gebruiken om de ervaringen van Heikki en Jarno met de T128 te toetsen, vooral met betrekking tot de stuurbekrachtiging. Met die gegevens kunnen we verder werken aan de auto voor volgend jaar, en tegelijk onze huidige auto verbeteren.”