Het hele jaar droomde Karun Chandhok er al van om voor eigen publiek te mogen racen. Team Lotus geeft echter de voorkeur aan vaste rijders Jarno Trulli en Heikki Kovalainen.

Chandhok zal op vrijdag wel de eerste vrije training voor zijn rekening nemen. De Indiër neemt daar genoegen mee. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik de race niet mag rijden, maar ik accepteer de beslissing van het team”, verklaart hij.

“Het is een jong team dat er alles aan doet om zijn toekomst in de sport veilig te stellen en daarbij moeten wel eens moeilijke beslissingen genomen worden”, vervolgt Chandhok. “Ik kan goed begrijpen dat ze voor de ervaring van Jarno en Heikki hebben gekozen. Ik heb het gevoel dat ik gegroeid ben als coureur dankzij de vrije trainingen die ik dit jaar heb gereden en kijk ernaar uit om op eigen bodem weer een bijdrage te leveren aan het team.”

Teambaas Tony Fernandes beseft dat de Indiase fans teleurgesteld zullen zijn dat Chandhok alleen op vrijdagochtend in actie komt. “Op emotionele gronden zouden we hem laten rijden”, zegt de Maleisiër. “Hij heeft dit jaar echter weinig kunnen rijden, voornamelijk omdat de weersomstandigheden vaak tegenzaten, waardoor zijn voorbereiding op deze race niet optimaal was.”

“Voor ons is het cruciaal om onze tiende plaats in het constructeurskampioenschap te verdedigen”, voegt Fernandes toe. “Dat geeft ons de mogelijkheid te blijven groeien als team. En hoewel Karun goed werk heeft geleverd dit jaar, willen we niet alle druk op zijn schouders leggen in zijn eerste thuisrace, met alle extra aandacht van dien. Daarom hebben we de pragmatische beslissing genomen om te vertrouwen op de ervaring en snelheid van Jarno en Heikki.”