De eerste dag van het raceweekend in India is Team Lotus goed bevallen. Met name thuisrijder Karun Chandhok, die de eerste vrije training mocht afwerken, is positief gestemd.

Chandhok doet enthousiast uit de doeken hoe het rijden voor zijn thuispubliek hem is bevallen: “Het voelde geweldig om eindelijk met een Formule 1-auto over het Buddh International Circuit te rijden en het was een eer om de eerste coureur te zijn er een getimede ronde neer te zeggen.”

“Ik wil het team dan ook van harte bedanken voor deze kans”, zegt de coureur die de ochtendtraining als negentiende afsloot en daar verder ‘best tevreden’ mee is: “We hebben het grootste deal van ons testprogramma kunnen afwerken en zonder de gele vlaggen was ik waarschijnlijk een seconde sneller geweest. De baan bevalt bovendien goed en ik denk dat de race erg mooi kan worden.”

Chandhok zelf doet in de race echter niet mee, omdat de vaste coureurs Jarno Trulli en Heikki Kovalainen de voorkeur krijgen. Kovalainen moest zijn auto in de ochtend dus nog wel afstaan aan Chandhok, maar mocht in de middag gewoon weer aan de bak. “Het ging toen wel aardig, al denk ik wel dat ik er last van heb gehad dat ik ’s ochtends niet gereden heb.”

“Ik moet namelijk nog een beetje zoeken naar de juiste balans, zodat ik meer vertrouwen krijg om hard te pushen. Wat dat betreft valt er dus nog wel tijdwinst te boeken, maar ik denk dat we dat er wel uit kunnen halen en het weekend sterk kunnen vervolgen.”

Voor Trulli was de eerste dag in India er voor de verandering één zonder problemen. “Alles ging goed en we hebben vandaag veel progressie gemaakt met het leren kennen van de baan en het vinden van een goede set-up.”

“Het circuit is overigens niet al te moeilijk om onder de knie te krijgen. Het is een interessante baan en ik verwacht dat hij gedurende het weekend steeds sneller wordt. Daarnaast zijn er veel verschillende lijnen die je kan rijden, dus er zal zondag waarschijnlijk behoorlijk wat ingehaald worden.”