Giedo van der Garde wees Max Chilton aan als schuldige voor hun startcrash, maar de Engelsman wast zijn handen in onschuld: “Ik zat voor hem en hij reed tegen me aan.”

Volgens Van der Garde gunde Marussia-coureur Chilton hem ’totaal geen ruimte’, zoals hij na de race in zijn persverklaring liet optekenen. Tijdens de race zelf sprak Van der Garde nog duidelijkere taal: “Weer die Chilton, wat een idioot!”, foeterde hij over de boordradio.

Diezelfde Chilton is zich op zijn beurt van geen kwaad bewust. “Ik denk dat de videobeelden duidelijk laten zien dat ik voor Giedo zat en hij tegen mij en zijn eigen teamgenoot Charles Pic aanreed”, zo geeft de Marussia-coureur zijn kijk op het incident.

Voor Van der Garde betekende het voorval einde race, maar Chilton kon gewoon verder gaan en reed naar de zeventiende plek aan de finish, nog voor zijn teamgenoot Jules Bianchi. “Ik ben erg blij met hoe ik het vandaag heb gedaan”, zegt hij daar over.

“Ik heb hier geen heel makkelijk weekend gehad, maar we waren ongeveer even snel als de Caterhams en in de race pakte alles qua strategie verder goed uit. Daarnaast is het fijn om, net als in alle voorgaande races van dit jaar, de finish te halen, wat een reeks is die ik graag wil doorzetten tot en met de finalerace in Brazilië.”

Bianchi
Bianchi, doorgaans toch de snellere van de Marussia-coureurs, wijt het aan een slechte eerste stop dat hij achter Chilton finishte. “Ik verloor daardoor erg veel tijd en dat heeft aan de finish het verschil gemaakt”, verklaart de nummer achttien.

Over het algemeen is Bianchi verder wel gelukkig met hoe Marussia in India presteerde. “De auto deed het goed en ik denk dat het er met oog op het constructeurskampioenschap goed uit ziet voor de resterende races”, aldus de coureur wiens renstal met Caterham om de tiende plek strijdt.