Debutant Max Chilton zou in plaats van rookie Luiz Razia liever de pas opgestapte Timo Glock als teamgenoot hebben tijdens zijn eerste jaar in de Formule 1. Dat zegt hij tegen Motorsport-total.com.

“Ik keek uit naar de samenwerking met Timo, omdat hij een enorm ervaren coureur is”, zegt de 21-jarige Brit. “Daarom is het zeker niet ideaal dat ik nu een rookie naast me heb.” Luiz Razia vervangt Glock bij Marussia omdat het team zich niet kan veroorloven een betaalde coureur in dienst te hebben. De sponsorcenten van de 23-jarige Braziliaan zijn daarom meer dan welkom.

Chilton: “Het zal geen problemen opleveren, want je komt echt niet in de Formule 1 als je er niet klaar voor bent. Daarnaast kan het ook een voordeel zijn. We hebben geen eerste of tweede coureur, dus het team zal ons gelijk behandelen.”

Eerder zei McLaren-teambaas Martin Whitmarsh al dat hij het jammer vindt dat er zo veel paydrivers zijn op de grid. Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn  vindt het onterecht dat jonge coureurs dat stempel krijgen. “Iedereen die in de Formule 1 komt is er vanwege zijn rijderstalenten en het aantal zitjes is niet ruim, dus teams kiezen zelf de beste optie. Wie zou dat niet doen?”, zegt Kaltenborn.