Volgens Marussia-coureur Max Chilton is hij voor de rest van seizoen 2014 zeker van zijn zitje bij het Russisch-Engelse team, ondanks dat hij de vorige race bijna moest uitzitten.

Op de donderdag voor de Grand Prix van België kondigde Marussia aan dat niet Chilton, maar testrijder Alexander Rossi tijdens dat weekend de teamgenoot van vaste kracht Jules Bianchi zou zijn. Op het laatste moment, na de eerste vrije training – waarin Rossi had gereden – werd de beslissing echter teruggedraaid, waarna Chilton alsnog ‘gewoon’ op Spa voor Marussia racete.

Volgens Marussia was Chilton tijdelijk aan de kant gezet omdat bepaalde ‘contractuele verplichtingen’ niet waren nagekomen, terwijl Chilton een persbericht uitvaardigde waarin hij verklaarde vrijwillig opzij te stappen om Marussia in staat te stellen zijn zitje voor die race te verkopen om zo extra inkomsten te genereren.

Wat zich precies heeft afgespeeld, werd tijdens de rest van het weekend en ook daarna niet duidelijk, maar Chilton verklaart nu dat hij en het team alles wat in Spa is gebeurd achter zich hebben gelaten en samen verder gaan alsof er niks gebeurd is.

“Mijn plek binnen het team is gegarandeerd voor de rest van het jaar”, antwoordt de Brit desgevraagd. “Er gebeurde in België het één en ander vanwege een commerciële beslissing, maar de situatie is sindsdien veranderd en alles is nu weer terug bij het oude”, zo houdt hij het wat de omstandigheden betreft nog altijd vaag.

“Marussia en ik gaan gewoon samen verder en ik zal honderd procent zeker tijdens alle resterende races van 2014 voor ze in actie komen”, benadrukt Chilton, die mogelijk wel enkele vrije trainingen zal missen: “Dat is aan het team, maar zolang ze me een week voor de race informeren dat ik VT1 moet missen, is dat geen probleem.”