Christian Horner wordt de nieuwe teambaas van Red Bull. Dat heeft het team vandaag bevestigd. Purnell en Pitchforth zijn ontslagen. Christian Horner, de succesvolle 31-jarige teambaas van Arden in de Formule 3000, wordt per direct de nieuwe sterke man van Red Bull Racing. Dat heeft het team vandaag bevestigd. ,,Ik ga niet overhaast veranderingen doorvoeren'', aldus de kersverse chef in een eerste reactie op een Engelse website. ,,Er is hier een goede en jonge groep medewerkers.'' Horner is met 31 jaar veruit de jongste teambaas in de Formule 1 paddock.

Tony Purnell (teamdirecteur) en David Pitchforth (teambaas 'in de pitstraat') zijn inmiddels op een zijspoor gezet door de Oostenrijkse directie van het team. Eerder nog verklaarde Red Bull-baas Dietrich Mateschitz, die in november Jaguar Racing overnam, dat hij het management niet zou willen wijzigen. Die belofte is dus loos gebleken.

De afgelopen weken werd al enkele malen duidelijk dat Purnell en Pitchforth niet geheel op een lijn zaten met Mateschitz en diens rechterhand, Helmuth Marko. Onlangs werd Pitchforth openlijk door Marko gekapitteld over uitspraken aangaande de rijderskeuze voor 2005. Het ontslag van beide Britten mag gerust verrassend en ook enigszins verbazingwekkend worden genoemd. Purnell en Pitchforth zorgden na een desastreus seizoen voor Jaguar in 2002 voor een structurele verbetering van het team – met Mark Webber als boegbeeld – in 2003.

Red Bull heeft ook een nieuwe technisch directeur bevestigd, een bekend gezicht voor veel medewerkers van voormalig Jaguar. De Italo-Duitser Günther Steiner, in 2002 korte tijd technisch-directeur onder Bobby Rahal, moet samen met Horner zorgen voor succes. Steiner is nu nog werkzaam voor Opel in de DTM.