Het Circuit of the Americas in het Texaanse Austin is, zo bericht Autosport, in augustus af. Dit is ruim op tijd voor de Grand Prix van Amerika, want die staat voor 16 t/m 18 november ingepland.

 

De constructie van het circuit lag enige tijd stil vanwege de financiële problemen die er achter de schermen speelden, en waardoor de race in zijn geheel op de tocht was komen te staan.

 

Begin december kwamen de organisatoren van de race echter met geld over de burg. De race staat daardoor definitief weer op de kalender voor 2012 en de constructie van het circuit is zodoende hervat.

 

“Er wordt nu zes dagen per week aan het circuit gewerkt”, deelt Geoff Moore, een vertegenwoordiger van de organisatie, mede aan Autosport. “De gebouwen in de paddock zijn zo goed als klaar en er is een begin gemaakt met de hoofdtribune. We verwachten dat alles halverwege augustus helemaal klaar is, dus de race kan straks gewoon doorgaan.”

 

Het in de Texaanse hoofdstad gelegen Circuit of the Americas is van de hand van circuitontwerper Hermann Tilke afkomstig en moet 5,5 kilometer lang worden en zal volgens de planning gekenmerkt worden door veel hoogteverschillen. De kosten van de aanleg van de baan werden aanvankelijk op 250 miljoen dollar geschat. Autosport noemt nu echter een totaalbedrag van 350 miljoen dollar.