Het onder constructie zijnde circuit in India, waar van 28 tot en met 30 oktober van dit jaar de eerste Grand Prix van India gehouden wordt, heeft een naam gekregen: Buddh International Circuit.

De baan, die wordt aangelegd door de Jaypee Group, werd eerder aangeduid als het Jaypee International Circuit, maar heeft nu dus een naamswijziging ondergaan.

De organisatie geeft aan dat voor Buddh International Circuit gekozen is om naar het gebied waar het circuit in is gelegen te verwijzen, de zogenaamde Gautam Budh Nagar regio.

De aanleg van het circuit – ontworpen door Hermann Tilke en zo’n 5.1 kilometer lang – kost naar verluidt zo’n 350 miljoen dollar. Het Buddh International Circuit moet ergens in juli opgeleverd worden voor een laatste controle door de FIA.

De organisatie van de Grand Prix heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken: “We gaan de gestelde deadlines halen en er voor zorgen dat de race een succes wordt”, verzekert men.

De Grand Prix van India zal uiteraard een thuisrace zijn voor het – overigens in Engeland gevestigde – team van Force India, terwijl hetzelfde het geval is voor HRT-coureur Narain Karthikeyan. Mogelijk geeft Lotus ook Karun Chandhok de kans voor eigen publiek te rijden.