Force India hoopt in Singapore voor het eerst met de volledige B-spec van de VJM08 ten tonele te verschijnen. De Indiase renstal introduceerde op Silverstone al een sterk geüpdatete auto, maar er zitten nog meer verbeteringen in de pijplijn.

De auto waar het team al sinds de Grote Prijs van Engeland mee rijdt, heeft al bewezen een stuk sneller te zijn dan de auto waar Force India het seizoen mee aanving. Desondanks heeft het publiek nog altijd niet het ware potentieel van de bolide kunnen zien, meent technisch directeur Andrew Green.

“De auto waar we de voorbije twee races mee hebben gereden is het resultaat van het eerste deel uit een hele serie updates die we gedurende de aankomende races blijven introduceren. We verwachtingen dat we de volledige B-spec in Singapore voor het eerst de baan op kunnen sturen. Dat is tenimste wat we ons ten doel hebben gesteld.”

De updates zullen volgens Green bestaan uit een nieuwe voor -en achtervluegel, bodemplaat en diffuser: “Op dit moment hebben we al zo’n vijftig procent van de updates op de auto zitten en de verwachting is dat we met de overige vijftig procent wederom een grote stap voorwaarts kunnen maken.”

Green is tevreden met waar de aanpassingen van de auto het team tot nu toe hebben gebracht, maar meent ook dat de auto nog beter kan worden aangepast aan de wensen van Nico Hülkenberg en Sergio Pérez: “Voorheen hadden we een zeer instabiele auto, en hoewel we onze coureurs nog niet helemaal hebben kunnen geven waar ze om gevraagd hebben, denk ik dat de balans van de auto al aanzienlijk is verbeterd.”

Ook na de Grand Prix van Singapore zal Force India nieuwe onderdelen op de auto blijven introduceren, al zal de focus daarbij meer liggen op het seizoen 2016, aangezien de reglementen volgend jaar nagenoeg onveranderd blijven.

“Als de kans zich voordoet om onderdelen van de 2016-auto vervroegd op de auto van dit jaar te introduceren, dan zullen we dat niet nalaten. We hopen de auto dus tot de laatste race te blijven doorontwikkelen, zeker ook om enkele onderdelen alvast te evalueren met het oog op volgend jaar.”