Als laatste van alle teams (het twijfelachtige Manor niet meegerekend) heeft Force India vanmiddag beelden vrijgegeven van zijn nieuwe auto. De VJM08 maakt als het goed is komend weekend zijn debuut bij de laatste wintertest, in Barcelona.

Dat zou betekenen dat het Brits-Indiase team toch nog een kans krijgt ervaring op te doen met de 2015-bolide voordat het seizoen op 15 maart in Australië van start gaat. Omdat de bouw van de nieuwe wagen langer duurde dan gepland, besloot Force India namelijk de eerste testsessie in Jerez helemaal over te slaan, en naar Barcelona de VJM07 van vorig jaar mee te nemen.

De VJM08 is nu echter helemaal klaar om te gaan, verzekert chief operating officer Otmar Szafnauer. “De afgelopen dagen ging het werk zo snel dat we de auto inmiddels hebben laten draaien op de fabriek”, zegt de Roemeen. “Het moment waarop de auto voor het eerst start is altijd erg belangrijk. Iedereen heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt, dus we verheugen ons erop om de auto aan het einde van de week op de baan in actie te zien.”

Zijn eerste meters maakt de zwart-zilveren bolide waarschijnlijk vrijdagmiddag. Szafnauer: “De auto komt op vrijdagochtend aan in Barcelona, waarna we er in de pits nog de laatste hand aan leggen. Daarna hopen we de rest van het weekend zoveel kilometers af te leggen als we kunnen.”