Force India heeft besloten de eerste wintertest in Jerez in zijn geheel over te slaan en zich te richten op de tweede testsessie in Barcelona. Het team had al laten weten de nieuwe auto pas in Barcelona te introduceren, maar overwoog nog met de oude auto te gaan testen in Jerez.

Force India geeft de voorkeur aan meer ontwikkelingstijd boven meer kilometers op de baan. De nieuwe auto is daarom pas gereed voor de tweede wintertest in Barcelona, die op 19 februari van start gaat. Aangenomen werd dat Force India in Jerez nog met de oude auto aan de slag zou gaan, maar omdat dan ook de oude motor gebruikt zou moeten worden, ziet het team daarvan af.

Via Twitter laat Force India weten dat het geen waarde ziet in het rijden met de oude auto. “We hebben ervoor gekozen niet met de bolide van 2014 te rijden in Jerez. We zouden daar weinig van kunnen leren. We richten ons nu op Barcelona.”

Aangezien ook Caterham en Marussia niet aanwezig zijn in Jerez, blijven er maar acht teams over die zondag beginnen met de testwerkzaamheden.