Force India presenteert op 25 februari waarschijnlijk niet alleen haar nieuwe auto, maar ook de nieuwe teamnaam. Hoe de renstal uit Silverstone gaat heten, is nog niet bekend.

Force India denkt al enige tijd over een naamsverandering. Het wil een meer ‘internationale’ naam, waardoor de verwijzing naar het thuisland van eigenaar en teambaas Vijay Mallya waarschijnlijk verdwijnt. De verwachting is wel dat het ‘Force’ wordt behouden.

Het Duitse Auto, Motor und Sport bericht dat de kans groot is dat het ‘FORCE Formula One Team’ wordt, op basis van een blik in het Britse bedrijvenregister. Adjunct-teambaas Robert Fernley wil ten overstaan van die publicatie echter niets prijsgeven: “Laat je maar lekker verrassen!”

De aankondiging volgt naar verwachting op 25 februari, in Barcelona, waar de wintertests een dag later beginnen. Op de 25e wordt ook de nieuwe bolide van het team gepresenteerd, meldt Auto, Motor und Sport.

Force India zou aanvankelijk op ‘Force One’ als naam hebben aangestuurd, maar dat stuitte op protest van de Formule 1-organisatie, omdat het te zeer op ‘Formula One’ zou lijken en eveneens afgekort zou worden als F1.

Volgens website F1Fanatic is Force India er overigens nog niet uit wat de nieuwe naam moet worden, ondanks het registeren van bovengenoemde optie. Het team van Force India ging eerder als Spyker, Midland en oorspronkelijk Jordan door het leven.

Data teampresentaties 2018
22 februari – Ferrari, Mercedes
23 februari – McLaren
25 februari – Toro Rosso, Force India