Force India is er nog niet uit wat de nieuwe teamnaam moet worden. De renstal uit Silverstone denkt al sinds medio 2017 na over een naamsverandering.

Als reden hiervoor gaf mede-eigenaar en teambaas Vijay Mallya aan dat het team, nu de prestaties de afgelopen jaren sterk verbeterd zijn, zich internationaler wil profileren.

Een andere reden zou een eventuele toekomstige overstap van de Formule 1 naar een franchise-model zijn, verklaarde Mallya, want ook dan is een wereldwijd aansprekende naam nuttig.

Aanvankelijk leek het erop dat de voorkeur uitging naar ‘Force One’ als nieuwe teamnaam, maar door dat idee is nu een streep gezet, vertelt chief operating officer Otmar Szafnauer aan Sky Sports F1.

Force One zou rechtentechnisch moeilijk liggen vanwege Formula One Group, de overkoepelende organisatie van de Formule 1. “Zij denken dat Force One al snel wordt afgekort tot F1”, zegt Szafnauer.

“We moeten dus nog beslissen wat het nu wordt”, vertelt Szafnauer. Een makkelijke beslissing is dat dus niet: “Het moet echt de juiste naam zijn en hij moet lang mee kunnen.”

Eerdere namen
Force India komt zelf voort uit wat ooit het team van Jordan was. Die renstal debuteerde in 1991, werd in 2005 verkocht en vervolgens per 2006 omgedoopt tot Midland F1.

Midland F1 werd gedurende 2006 echter overgenomen door het Nederlandse Spyker, welke naam de renstal in 2007 vervolgens ook droeg. Nog tijdens dat seizoen kocht Mallya het team echter.

Mallya gaf het team in 2008 de naam Force India, waarna het eind 2011 officieel Sahara Force India werd. Sinds 2008 is het team van de tiende naar de vierde plek bij de constructeurs opgeklommen.