De uitbaters van het Circuit of the Americas, waar volgend jaar de Amerikaanse Grand Prix zou moeten worden verreden, zeggen bereid te zijn de betaling voor 2012 over te maken, maar alleen als Bernie Ecclestone zijn voorwaarden bijstelt.

De organisatie laat in een verklaring weten tegemoet te willen komen aan de contractuele verplichtingen en het bedrag om de race te mogen organisaeren direct over te maken. Daarnaast wil het een schema opstellen voor de vooruitbetalingen op de races na 2012.

“De cheque ligt al enige tijd klaar”, stelt Bernie Epstein van het Circuit of the Americas. “Meneer Ecclestone heeft hem alleen nog niet ontvangen, omdat in het nieuwe contract dat hij ons twee weken geleden heeft aangeboden onrealistische en onuitvoerbare voorwaarden staan.”

Volgens Epstein hebben ze een getekend contract geretourneerd dat wel overeenkomt met de verwachtingen van de organisatie. “Als dit aanbod wordt geaccepteerd is de Amerikaanse Grand Prix zeker van een plaats op de Formule 1-kalender”, stelt Epstein. “Om de race in 2012 te kunnen laten plaatsvinden, hebben we echter snel antwoord nodig.”

Ecclestone laat echter weten niet van plan te zijn in te schikken. “Wij stellen het contract op en als zij niet voldoen aan de voorwaarden krijgen ze niets”, aldus Ecclestone. “Ze zijn nu al vier maanden aan het rommelen. Als het ze niet bevalt, moeten ze niet tekenen. En dan krijgen ze waarschijnlijk geen nieuwe kans.”