Circuitontwerp Hermann Tilke prijst zich gelukkig dat het door hem getekende Buddh International Circuit in India de coureurs zo goed bevallen is en de race zonder problemen is verlopen.

In een interview aan het Duitse Motorsport-Total laat Tilke weten dat hij heel tevreden is over hoe ‘zijn’ circuit en faciliteiten de inaugurele Grand Prix van India hebben doorstaan: “Met uitzondering van wat kleine problemen in het begin, zoals een stroomstoring, was het een groot succes: de baan lag er goed bij en de coureurs waren er lovend over. Ik heb geen onvertogen woord gehoord.”

“Wat ook nog een compliment is, is dat er gedurende het weekend veel kleine foutjes zijn gemaakt door de coureurs. Normaal gesproken gebeurt dat alleen op de eerste dag op een nieuwe baan, maar het is goed dat het in India aanhield, want het hoort bij mijn werk om de coureurs uit te dagen.”

In India bleef het gelukkig bij kleine foutjes, maar een week geleden vond er een afgrijselijk ongeval op een andere door Tilke ontworpen baan plaats: motorcoureur Marco Simoncelli kwam namelijk om het leven op het circuit van Sepang in Maleisië.

Hoewel het ongeluk van Simoncelli weinig met de baan an sich te maken had, heeft het Tilke uiteraard toch geraakt: “Het was een vreselijk ongeluk dat me pijn deed om te zien. Aangezien je altijd verbonden blijft aan de circuits die je maakt, raakt dit me misschien wel dieper, al is zo’n ongeval natuurlijk altijd tragisch.”