Dani Clos komt in Zuid-Korea voor de zesde maal in actie voor HRT tijdens de eerste vrije training. De Spanjaard neemt de auto van Narain Karthikeyan over.

Clos reed voor het laatst in de F112 in België. Daarna moest hij tweemaal toekijken hoe de Chinees Ma Qing Hua zijn eerste stappen tijdens officiële Formule 1-weekends zette en in Japan namen de twee reguliere coureurs alle sessies voor hun rekening.

“Het geeft altijd veel voldoening om in een Formule 1-auto te rijden”, zegt Clos. “Zoals altijd ga ik alles geven en wil ik het team zo veel mogelijk van dienst zijn. Ik ben trots dat ik het team kan helpen, hoe klein mijn rol ook is. De ervaring helpt me een betere coureur te worden. Zeker met iemand als Pedro de la Rosa naast me.”

Hoe ervaren De la Rosa echter ook is, in Zuid-Korea heeft hij nog nooit gereden. “Ik ken het circuit alleen uit de simulator”, vertelt de Spanjaard. “De baan wordt nauwelijks gebruikt, dus het oppervlak is erg glibberig. De lay-out ligt ons beter dan die in Suzuka. De nieuwe vloer is een duidelijke stap vooruit, dus ik ben erg benieuwd naar het komende weekend.”

Narain Karthikeyan hoopt na twee uitvalbeurten eindelijk weer eens de finishvlag te zien. “Hopelijk heb ik wat geluk en kan ik een positief resultaat neerzetten”, zegt de Indiër. “Ik heb nog nooit op het Korea International Circuit gereden, maar het ziet er eclectisch uit, met een variate van snelle bochten, lange rechte stukken en haarspeldbochten.”