Ferrari overweegt gebruik te maken van de optie die het op Kimi Räikkönen heeft om de Fin langer aan het team te binden. Dat berichten verschillende Italiaanse media.

Räikkönens contract met de Scuderia loopt na dit seizoen af, maar het is een publiek geheim dat Ferrari een eenzijdige optie in het contract heeft staan om de wereldkampioen van 2007 nog een jaar langer bij het team te houden als het dat wil.

Naar aanleiding van Räikkönens vorm gedurende de eerste drie Grands Prix van 2015, wordt nu al serieus overwogen om gebruik te maken van die optie, zo meldt onder meer het Italiaanse Sky. Als Räikkönen de komende races goed blijft presteren, zou contractverlenging een formaliteit zijn.

Wat verder voor Räikkönen spreekt, is dat Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene (links op de foto) hem hoog heeft zitten. De Italiaan denkt dat Räikkönen een perfect duo vormt met Sebastian Vettel en heeft Räikkönen steevast geprezen voor zijn optredens in de races.

Räikkönen heeft in de eerste drie Grands Prix van 2015 twee vierde plaatsen behaald en staat daarmee voorlopig vijfde in het WK met 24 punten. In 2014 scoorde The Iceman over het hele seizoen slechts 55 punten en werd hij uiteindelijk gedeeld elfde. Räikkönen kan echter een stuk beter uit de voeten met de – veel sterkere – Ferrari van dit jaar en zit volgens Arrivabene ook een stuk beter in zijn vel.