Met een dubbele uitvalbeurt kon Force India het huzarenstukje van vorige week, vandaag in Maleisië niet herhalen. Toen Paul di Resta en Adrian Sutil nog meereden verloren ze bovendien enorm veel tijd tijdens de pitstops.

Force India was aardig aan het blunderen in de pitstraat. “De race begon veelbelovend maar kwam vroegtijdig tot een einde”, aldus Sutil. “Beide wagens hadden een probleem met de wielmoeren en dat kostte ons veel tijd tijdens de pitstops. We weten niet wat er precies met de wagens aan de hand was toen het team besloot ze uit de wedstrijd te halen.”

“Dat is erg jammer want we waren heel snel. Ik was erg tevreden hoe de auto presteerde op een opdrogende baan. We moeten positief blijven en ons bedenken dat er nog zat races te gaan zijn waarin we de nare nasmaak van vandaag kunnen wegspoelen.”

Di Resta had er vertrouwen in veel punten te pakken. “Dit is erg jammer gezien onze competitiviteit”, stelde de Schot over zijn uitvalbeurt. “Adrian zat in zijn eerste pitstop in de problemen. Ik zat vlak achter hem en verloor daardoor ook vijftien seconden. Tijdens mijn tweede stop had ik hetzelfde probleem met mijn wielmoer.”

“Uit voorzorg besloot het team de wagens uit de wedstrijd te halen. Het goede nieuws is dat we opnieuw competitief waren maar het blijft jammer dat we de mogelijkheid niet hebben aangegrepen om veel punten te pakken. Dit moeten we even verwerken maar in China gaan we er weer voor knokken.”