*

Coronel doet live verslag vanuit zijn BMW

Linda van der Heide

Linda van der Heide

1 augustus 2013 15:12

Coronel doet live verslag vanuit zijn BMW
Racepictures

Van Tom Coronel zijn we wel wat gewend. Maar dit slaat alles. De WTCC-coureur heeft het plan opgevat om tijdens de race komend weekend live verslag te doen voor Eurosport.

Dit weekend wordt er geracet in het Argentijnse Rio Hondo. Eurosport doet daar zoals gebruikelijk verslag van, maar heeft dit keer een wel heel bijzondere co-commentator. Tijdens de race wil Coronel de toeschouwers namelijk op hoogte brengen van wat er op de baan gebeurt. Hij hoopt op deze manier de fans de race op een andere manier te laten beleven.

“Ik ben natuurlijk aan het racen, maar ik denk dat ik dit er wel bij kan doen”, zegt hij in de Telegraaf. “Ik sta er vrij relaxed in en ben van nature een makkelijke prater.” Via een microfoon die in de helm van Coronel is ingebouwd, communiceert hij normaal met zijn teamleiding en engineers. Nu kunnen de kijkers ook getuige zijn van zijn bevindingen.

“Technisch is er niets nieuws aan, alleen nu blijft het kanaal gewoon open staan”, legt Coronel uit. “Ongecensureerd. In de Formule 1 hoor je soms ook de coureurs tijdens de races praten met hun teams, maar dat zijn vooraf geselecteerde fragmenten en het is bovendien niet live. Dit wel. Ik verwacht zeker dat dit initiatief navolging zal krijgen, wellicht ook in de Formule 1.”

Lees meer over

Coronel Wtcc