Zijn laatste overwinning stamde alweer uit 2011. Daar kwam afgelopen weekend verandering in. Op de Slovakia Ring in Bratislava boekte Tom Coronel zijn derde overwinning in het WTCC.

“We hebben er weer een!”, jubelt de coureur uit Eemnes na afloop. “Het is mijn eerste WTCC-overwinning buiten Japan. Ik vermoed dat er in de komende races nog meer kansen op podiumplaatsen gaan komen, zeker als de auto zo goed blijft als hij vandaag was.”

De overwinning van Coronel tijdens de tweede race van het weekend in Slowakije, was er een die hij van start tot finish leidde. Hij mocht vanwege de omgekeerde startplaats immers starten van poleposition. Bij die start wist hij de leiding te behouden en zodra de voorwielaangedreven auto’s problemen kregen, kon hij een veilige marge opbouwen ten opzichte van Yvan Muller en Gabriele Tarquini.

De overwinning volgde op een sterke vijfde plaats in de eerste race, waarin Coronel geduldig zijn kansen afwachtte. Op voorhand riep de Nederlander al dat zijn kansen om aan te vallen aan het eind van de race lagen: “Ik ben met mijn achterwielaangedreven BMW tijdens de slotfase in het voordeel. Dan moet ik aan kunnen vallen.” Het bracht hem uiteindelijk van de tiende plek op de startgrid naar de vijfde bij de eindstreep. De eerste race werd gewonnen door het Honda-trio; Tarquini één, Monteiro twee, Michelisz drie.

Tom Coronel is na afloop van het weekend in Bratislava de beste geklasseerde BMW-coureur in het kampioenschap. Met een totaal van 47 punten bezet hij de zevende plaats. Yvan Muller leidt dat kampioenschap met een totaal van 120 punten, gevolg door Tarquini met 96 punten. De volgende twee races vinden alweer komend weekend plaats. De Hungaroring zal daarvoor het decor zijn.