Aldo Costa, de engineering director van Mercedes, denkt niet dat de Duits-Engelse formatie de Formule 1 gaat domineren. Costa verwacht dat meerdere teams aansluiting zullen vinden en de rivaliserende motorleverancier Renault haar zaakjes snel op orde zal hebben.

Mercedes was dominant in Australië, waar Lewis Hamilton de poleposition pakte voor het team en zijn teamgenoot Nico Rosberg een dag later de Grand Prix op zijn naam schreef, maar Costa denkt niet dat de renstal ook de rest van het seizoen gaat domineren.

“Ik denk niet dat we zullen domineren, want we hebben inmiddels al gezien dat bijvoorbeeld Red Bull tijdens de openingsrace veel sterker was dan tijdens de wintertests, hetgeen aantoont hoe snel teams problemen kunnen oplossen en vooruitgang kunnen maken in de Formule 1”, haalt Costa aan in gesprek met het Italiaanse Autosprint.

“Het kan dus goed zijn dat er over een paar weken veel meer teams zijn die op een goed niveau weten te presteren”, denkt de Italiaan, die verder verwacht dat Renault – dat onder meer Red Bull van motoren voorziet – haar nog niet geweldig functionerende V6-krachtbron ‘langzaam maar zeker’ zal perfectioneren en een geduchte rivaal zal zijn als het zover is.

“Het is zelfs nu al duidelijk dat de Renault-motor in de basis erg goede performance geeft, maar het probleem is dat ze dit door technische problemen niet de hele race kunnen volhouden. Ik denk echter dat ze die problemen langzaam maar zeker zullen oplossen.”