David Coulthard is toegevoegd aan het deelnemersveld voor de Race of Champions, die op 3 en 4 december plaatsvindt in Düsseldorf. De Schot neemt het onder meer op tegen Sebastian Vettel, Michael Schumacher en Jenson Button.

Coulthard werd weliswaar nooit wereldkampioen Formule 1, maar heeft voldoende merites om uitgenodigd te worden voor het eclectische evenement. Tijdens de Race of Champions nemen topcoureurs uit verschillende klasses het tegen elkaar op in diverse auto’s.

In zijn vijftienjarige Formule 1-carrière won Coulthard dertien races. In 2001 werd hij vice-kampioen na daarvoor al vier maal als derde te zijn geëindigd in het eindklassement. De Schot is sinds vorig jaar actief in de DTM. Hij deed al vijfmaal eerder mee aan de Race of Champions.

“Het is een uniek evenement”, aldus Coulthard. “Elk jaar zijn er opwindende races. Ik ben in het verleden dichtbij de overwinning gekomen, dus laten we zien wat er ditmaal gebeurt. Maar ongeacht het resultaatis het altijd een leuke manier om het seizoen af te sluiten.”